Se incarca.
Va rog asteptati.

menu

layer1-background

Garantăm profesionalism şi persuasiune procesuală eficientă pentru clienţii noştri în obţinerea despăgubirilor cuvenite din accidente auto.

Cabinet de Avocat “VARZARU ION”

layer1-background

Ne implicăm cu responsabilitate pentru recuperarea creanţelor dvs. şi vă reprezentăm interesele în cauzele succesorale.

Cabinet de Avocat “VARZARU ION”

layer1-background

Apelaţi la experienta noatră îndelungată şi competenţa în soluţionarea cauzelor de divorţ, exercitarea autorităţii parentale, program de vizitare minor, pensie de întreţinere.

Cabinet de Avocat “VARZARU ION”

Ma puteti suna! Telefon: 0788.55.00.57

Despagubiri accidente

Ati fost victima unui accident auto?
Din acest moment, toate problemele dvs. devin prioritatea noastra.
Un simplu apel telefonic si daca e nevoie, venim noi la domiciliul dvs. sau la spital in situatia in care nu va puteti deplasa.
Nu fiti ingriorat din cauza banilor.
Costurile pentru consultatia  juridica si pentru demararea procedurilor sunt minime.
Noi va ajutam sa va cunoasteti drepturile!!
Despagubirile pentru accidente rutiere unt specialitatea noastra.
Fiti sigur ca nu vom permite sa fiti infranti sau umiliti nici de birocratie, nici de aroganta celor care va datoreaza daune.
Aveti nevoie de prezenta noastra acolo unde dvs. nu puteti sa va sustineti cauza, aveti nevoie de un avocat pentru despagubirile ce vi se cuvin.
Nu trebuie a renuntati cu usurinta la despagubirile ce se acorda in accidentele auto.
Va putem informa in mod permanent cu privire la stadiul si evolutia cauzei dvs.
Primiti de la noi sfaturi si informatii competente privind despagbirile ce se acorda victimelor accidentelor.
Aveti incredere in noi c vi se poate face dreptate!!
Un singur apel telefonic la cabinetul nostru va scapa de povara intrebarilor la care nu puteti gasi raspuns singur.
Dumneavoastra chiar aveti dreptul sa primiti despagubiri ca urmare a accidentului suferit.
Renuntati la sfaturile binevoitorilor si apelati la experienta si competenta noastra pentru ca exista riscul sa pierddeti probe care pot deveni esentiale in rezolvarea cazului dvs.
Noi stim ca este nedrept ce vi s-a intamplat, noi cunoastem cel mai bine ca din momentul accidentului puteti deveni o povara chiar si pentru cei apropiati.
La fel de bine cunoastem insa, ca cei care trebuie sa va despagubeasca o vor face chiar daca drumul e lung si plin de obstacole.
In ziua in care v-ati hotarat sa ne incredintati noua suferinta dvs. vom demara toate procedurile legale ca sa vi se faca dreptate.
Nu ezitati!

Avocat VARZARU ION


Cu o practică indelungată si intensivă, avocatul Ion Vărzaru este specializat in recuperarea daunelor si obtinerea despăgubirilor din accidente rutiere grave. Daca aţi fost victima unui accident auto ce a avut ca urmari decese si vătămări corporale, trebuie sa stiţi ca am reprezentat întotdeauna cu succes părţile vătămate, obţinand daune morale si daune materiale substanţiale pentru clienti. Este important de stiut ca o consultantă juridică oferită la momentul oportun vă poate asigura obtinerea unor despăgubiri importante, adecvate prejudiciului suferit.Absolvent al Facultăţii de Drept in anul 2003;
Absolvent al Institutului Naţional Pentru Pregătirea si Perfectionarea Avocatilor in anul 2005;
Avocat in cadrul Baroului Bucuresti din anul 2004;
Foloseşte cu dexteritate limba engleză si limba spaniolă in abordarea speţelor care implică elemente de extraneitate;
Performează in solutionarea cauzelor privind accidente auto, recuperări debite, drept comercial, drept penal si drept succesoral;
Se remarcă prin disciplina profesională si seriozitate in raporturile cu justitiabilii;
A acumulat cunostinte juridice solide care il recomandă ca un bun profesioist si un redutabil adversar in instanta de judecată;
Abordeaza cu intuitie diplomatică litigiile care se solutionează prin proceduri de conciliere;
Este perseverent si tenace in orice actiune care implică interesul clientului sau pană la finalizarea pretentiilor legale ale acestuia;
S-a remarcat prin solutiile obtinute in instantă in favoarea victimelor accidentelor auto.

ÎNTREBĂRI SI RĂSPUNSURI:

1. Am fost victima unui accident auto pe trecerea de pietoni. Ce trebuie să fac?

În primul rând ar fi bine să formulați o plângere penală solicitând ca persoana vinovată de producerea accidentului să fie trasă la răspundere.
Ulterior, organul de cercetare va emite o adresă către Institutul de Medicină Legală solicitând să se stabilească dacă v-a fost sau nu pusă în primejdie viața, dacă ați suferit o infirmitate, câte zile de îngrijiri medicale au fost necesare, dacă ați suferit un prejudiciu estetic grav și permanent și dacă v-a fost afectată temporar/permanent, total/parțial capacitatea de muncă.
După realizarea raportului de expertiză medico-legală, în situația în care au fost necesare mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale, dacă viața v-a fost pusă în pericol sau dacă se constată că ați suferit o infirmitate sau un prejudiciu estetic grav și permanent, organul de cercetare penală va continua cercetările urmând să stabilească cine se face vinovat de producerea accidentului.
Dumneavoastră vă puteți constitui parte civilă în cadrul procesului penal.

2. Am suferit un accident auto în urma căruia am avut 70 de zile de îngrijiri medicale iar poliția a închis dosarul. Ce pot face în continuare?

Chiar dacă cauza a fost clasată având în vedere prevederile Noului Cod Penal :
”Art. 194
Vătămarea corporală
(1) Fapta prevăzută în art. 193, care a cauzat vreuna dintre următoarele consecinţe:
a) o infirmitate;
b) leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;
c) un prejudiciu estetic grav şi permanent;
d) avortul;
e) punerea în primejdie a vieţii persoanei, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Când fapta a fost săvârşită în scopul producerii uneia dintre consecinţele prevăzute în alin. (1) lit. a), lit. b) şi lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.
(3) Tentativa la infracţiunea prevăzută în alin. (2) se pedepseşte.”
Dumneavoastră vă puteți valorifica drepturile pe calea unei acțiuni civile separate, formulate împotriva asigurătorului de răspundere civilă ce a emis polița RCA pentru autovehiculul ce se se face vinovat de producerea accidentului.

3. Am fost victima unui accident auto dar nu am formulat in termen legal plangere penala si nici nu a fost eliberat un certificat medico legal. Mai pot obtine despagubiri?

Și în cazul dumneavoastră se pot obține despăgubiri pe calea unei acțiuni civile separate, formulată împotriva asigurătorului de răspundere civilă ce a emis polița RCA pentru autovehiculul ce se se face vinovat de producerea accidentului. În cadrul procesului civil puteți solicita instanței emiterea unei adrese către Institutul de Medicină Legală solicitând să se stabilească dacă v-a fost sau nu pusă în primejdie viața, dacă ați suferit o infirmitate, câte zile de îngrijiri medicale au fost necesare, dacă ați suferit un prejudiciu estetic grav și permanent și dacă v-a fost afectată temporar/permanent, total/parțial capacitatea de muncă.
În cazul în care nu este clar cui aparține vinovăția în producerea accidentului, inclusiv instanța civilă poate să dispună efectuarea unei expertize tehnice auto care să stabilească cui aparține vinovăția în producerea accidentului.

4. Sunt victima unui accident. Ce pot sa obtin ca despagubiri?

Daunele ce pot fi obținute se împart în daune materiale și daune morale.
Cu privire la daunele materiale, ceea ce este important de ştiut este faptul că acestea pot fi acordate numai în măsura dovedirii lor. Daune materiale sunt sumele cheltuite de victimele accidentelor rutiere sau de moştenitorii acestora, în situaţia în care victimele accidentelor decedează ca urmare a accidentului.
Dauna materială poate consta de asemenea în beneficiul sau câştigul pe care victima accidentului nu l-a mai putut realiza. Aceste sume vor fi acordate de instanţa de judecată în măsura dovedirii lor cu înscrisuri şi nu numai.
La daune materiale vor fi îndreptăţite părţile vătămate sau moştenitorii acestora care vor reuşi să probeze în mod eficient şi cât mai complet cheltuielile efectuate sau beneficiile/câştigurile nerealizate.
Deși fără voia dumneavoastră ați ajuns să fiți o victimă de accident rutier sau victimă de accident auto, este important să știți că pe lângă dreptul de a recupera sumele cheltuite aveți şi dreptul de a obţine o reparaţie morală a suferinţei dumneavoastră. După cum s-a reţinut în practica judiciară, "prejudiciul moral constând în suferinţe de ordin psihic" justifică acordarea unor compensaţii materiale pentru victima unui accident.
Pentru fiecare victimă, accidentul este evenimentul din existenţa lor ce a schimbat uneori ireversibil condiţiile de viaţă şi calitatea vieţii lor.

5. Daca intr-un accident a decedat fratele unei persoane, acesta poate obtine despagubiri in conditiile in care solicita despagubiri si copiii celui decedat?

Conform prevederilor art. 1391 N.C.P.C.:
”Repararea prejudiciului nepatrimonial
(1) În caz de vătămare a integrităţii corporale sau a sănătăţii, poate fi acordată şi o despăgubire pentru restrângerea posibilităţilor de viaţă familială şi socială.
(2) Instanţa judecătorească va putea, de asemenea, să acorde despăgubiri ascendenţilor, descendenţilor, fraţilor, surorilor şi soţului, pentru durerea încercată prin moartea victimei, precum şi oricărei alte persoane care, la rândul ei, ar putea dovedi existenţa unui asemenea prejudiciu.
(3) Dreptul la despăgubire pentru atingerile aduse drepturilor inerente personalităţii oricărui subiect de drept va putea fi cedat numai în cazul când a fost stabilit printr-o tranzacţie sau printr-o hotărâre judecătorească definitivă.
(4) Dreptul la despăgubire, recunoscut potrivit dispoziţiilor prezentului articol, nu trece la moştenitori. Aceştia îl pot însă exercita, dacă acţiunea a fost pornită de defunct.
(5) Dispoziţiile art. 253-256 rămân aplicabile.”

Atât copiii cât și fratele celui decedat pot solicita despăgubiri.

Ce spun clientii nostri

Am fost victima unui grav accident de circulație în urma căruia, fără ajutorul avocaților mei, nu aș fi obținut despăgubirile ce mi se cuveneau. Astfel, m-am angajat în traversarea bulevardului K... și, cu toate că mă asigurasem temeinic în prealabil, iar semaforul semnaliza culoarea verde, șoferul vinovat nu mi-a acordat prioritate de trecere, lovindu-mă din plin. Întrucât la fața locului nu au existat martori care să poată confirma cele susținute de mine, existau riscuri majore ca vinovăția să îmi fie atribuită în totalitate mie, cu toate că traversasem regulamentar. În urma acestui incident am suferit multiple fracturi la nivelul claviculei, al omoplatului, al ambelor oase de la gambă și un traumatism cranian, astfel încât în perioada spitalizării am fost supus unei come induse. În urma parcurgerii unei lungi perioade de suferință fizică accentuată am conștientizat că nu pot obține singur despăgubirile materiale și morale la care sunt îndreptățit decât cu ajutorul unei echipe de avocați cu experiență în acest domeniu. Prin abilitățile deosebite și perseverența de care au dat dovadă, avocații ce mi-au susținut cauza în fața instanței au obținut cu succes repararea prejudiciului suferit de mine. Țin să le mulțumesc și îndemn pe oriciune să apeleze la serviciile dumnealor cu încredere.

Liviu S.

În anul 2012 mă aflam în mașină alături de soțul meu când, din pricina neatenției, șoferul vinovat de accidentarea mea a ieșit din spațiul unei benzinării, intrând în coliziune cu autovehiculul în care circulam regulamentar. Impactul a fost atât de puternic încât leziunile suferite de mine au fost evaluate de Institutul de Medicină Legală ca necesitând 120 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Fractura pe care am suferit-o la nivelul coloanei vertebrale a avut urmări atât în plan fizic, dar și emoțional, astfel încât ajunsesem un om nesigur, cu o personalitate mutilată, veșnic în așteptarea unor evenimente nefaste. La începutul colaborării mele cu echipa de avocați singurele mele speranțe erau să recapăt sumele de bani cheltuite pentru redobândirea stării de sănătate, însă, faptul că am avut încredere să apelez la serviciile dumnealor, mi-a adus în final mult mai mult. Maniera în care s-au preocupat de parcurgerea fiecărei etape procesuale și perseverența de care au dat dovadă s-au concretizat la finalul procesului sub forma acordării unor despăgubiri morale care, chiar dacă nu vor îndepărta suferința pricinuită mie, îmi permit să îmi monitorizez în continuare starea de sănătate având acces la orice clinică, fără să mă îngrijorez de nivelul costurilor. Vreau să le multumesc domnilor avocați care s-au zbătut pentru relizarea intereselor mele și fără ajutorul cărora singură nu aș fi reușit să obțin aceleași sume de bani.

Iuliana G.

Atât eu, cât și logodnica și tatăl meu am fost victimele unui accident auto, în urma căruia am suferit vătămări majore. În timp ce ne deplasam împreună în același autoturism pe un drum național cu o singură bandă pe sens, am fost accidentați violent de un șofer care, venind de pe sensul opus de mers, a efectuat o manevră de depășire fără să se asigure și a pătruns pe sensul nostru de mers. Urmare a accidentului starea de sănătate a fiecăruia și viața noastră de familie au avut enorm de suferit. Chinurile cumplite îndurate în perioada spitalizării, depresia accentuată pe care am dobândit-o și împrejurarea că unul dintre membrele mele inferioare a rămas pentru totdeauna mai scurt au fost accentuate de anularea oricăror perspective de evoluție profesională. Avocații care s-au ocupat de cazul nostru s-au implicat întru totul în soluționarea aspectelor litigioase ale cauzei, astfel încât au obținut pentru fiecare dintre noi, alături de daunele materiale, daune morale sub forma unor compensații bănești pe care singuri nu am fi fost în măsură să le obținem. Suntem profund recunoscători echipei de avocați, fără ajutorul căreia soluția procesuală ar fi fost diferită.

Familia Ș.

Am fost victima unui accident, fiind pasager pe bancheta din spate a autoturismului în care circulam alături de colegele mele. Încercările disperate de a identifica un avocat specializat în obținere despăgubiri victimă accident m-au condus către o echipă de profesioniști, care s-au implicat cu devotare în rezolvarea problemelor de ordin juridic pe care un astfel de demers le presupune. Astfel, experiența și abilitatea avocaților mei au izbutit să diminueze reticența pe care am încercat-o inițial în legătură cu obținerea de despăgubiri victimă accident pe cale judecătorească. Cu toate că urmările accidentului m-au marcat atât psihic cât și fizic, sumele de bani obținute pentru mine de avocați îmi permit în prezent să apelez la servicii medicale reconstructive, motiv pentru care îmi exprim profunda recunoștință.

Denisa L. – angajat în domeniul farmaceutic

În anul 2014, deplasându-mă cu microbuzul, am fost victima unui accident auto soldat cu vătămarea mea gravă. Traumele suferite au fost evaluate de medicii legiști drept leziuni pentru a căror vindecare sunt necesare 45 zile îngrijiri medicale. Accidentul mi-a îngrădit posibilitățile de evoluție profesională și m-a transformat într-un om de nerecunoscut, întrucât forța fizică era singurul atribut cu ajutorul căruia clădisem totul în viață. Am apelat la serviciile domnilor avocați de la care am aflat că numărul de zile de îngrijiri medicale nu corespunde în realitate numărului de zile petrecute în spital și că, pentru că nu este vorba de un număr mai mare de 90 de zile de îngrijiri medicale, vom încerca să obținem despăgubirile pe cale civilă. Dedicarea și competența echipei de avocați, care mi-a oferit ajutor și s-a ocupat îndeaproape de rezolvarea cazului meu, au reușit să se concretizeze în final sub forma unei despagubiri bănești pe care o merit. Le transmit sincere mulțumiri avocaților care s-au zbătut să îmi facă dreptate!

Dragoș D. – agent de securitate

Urmare a unui accident auto, am fost internat cu diagnosticul de glaucom secundar pentru ochiul drept, pierzându-mi vederea aproape în totalitate la acest ochi, cu toate că am fost supus unui transplant de cornee pentru a-mi recăpăta vederea. Deoacere obținerea daunelor la care sunt îndreptățit reprezenta pentru mine un proces necunoscut și de lungă durată, am decis să apelez la serviciile unui avocat despăgubiri. Echipa de avocați care m-a asistat este una profesionistă și cu experiență în acest domeniu, ce a urmărit cu persuasiune valorificarea drepturilor mele. Pe întreaga durată a procesului am fost îndrumat, mi s-a oferit răspuns tuturor întrebărilor și am fost în permanență informat. Am realizat că singur nu aș fi putut obține aceleași rezultatele și mă felicit că am cerut ajutorul unui avocat despăgubiri.

Marian S. – șofer profesionist

Numele meu este Ştefan Veronica şi lucrez ca muncitor necalificat într-o fabrică. Sunt căsătorită şi am un copil student. Drumul spre locul de muncă îl parcurgeam zilnic mergând pe bicicletă. În această împrejurare am fost lovită de un tir care venea din spatele meu. După accident, a urmat o lungă perioadă de suferinţă cumplită, care m-a afectat atât pe mine cât şi pe familia mea. Nu am făcut plângere penală împotriva şoferului care era vinovat, deoarece sunt o persoană credincioasă şi nu voiam să-i fac un rău intenţionat acestuia. Am pus totul pe seama destinului. Cu timpul, cei care îmi cunoşteau suferinţa mi-au reproșat că am ratat ocazia să primesc nişte bani. Fiica mea l-a contactat pe domnul avocat, care a asigurat-o că îmi pot valorifica drepturile pe calea unui proces civil, chiar dacă nu am formulat o plângere penală. În final, am primit din partea firmei de asigurări o sumă de bani cu titlu de daune, aşa cum a fost stabilită de instanţă. Mulţumesc pe această cale domnului avocat, care m-a ajutat să îmi cunosc drepturile şi datorită căruia am obţinut despăgubiri deosebit de mari. Salut cu tot respectul pe colaboratorii dumnealui care s-au luptat în instanţă pentru mine.

Ştefan Veronica – muncitor necalificat

Mă numesc N.H. şi sunt expert judiciar. Fiind la volanul unui autoturism am fost accidentat de un autocamion. Domnul avocat a preluat cazul meu, separat de procesul penal, introducând o acţiune în despăgubiri civile în contradictoriu cu firma de asigurări. Ca urmare a accidentului, am suferit sechele posttraumatice multiple, care m-au afectat grav în activitatea de teren pe care o desfăşor în calitate de expert. Dommnul avocat a sesizat cu fineţe profesională toate implicaţiile şi consecinţele traumelor fizice şi psihice pe care le-am parcurs, susţinând în faţa instanţei cauza mea cu multă abilitate. Am remarcat astfel că nu este suficient să ai dreptate, ci contează maniera logică şi modul de expunere argumentat prin care poţi să convingi o instanţă de judecată să îţi facă dreptate. Am fost impresionat în mod deosebit de solicitarea avocaţilor mei privind evaluarea pierderii demnităţii umane. Ca urmare a accidentului, am dobândit infirmităţi fizice care m-au afectat în comportamentul social, iar aceste aspecte subtile au fost susţinute în instanţă cu forţa argumentelor logice. Felicit pe domnii avocaţi pentru seriozitatea şi răbdarea cu care au tratat cazul meu şi le mulţumesc pentru despăgubirile consistente obţinute pentru mine în instanţă.

N. H. – expert judiciar

Am fost victima unui accident auto în urma căruia am suferit leziuni profunde şi permanente. Partea adversă a epuizat toate mijloacele procesuale pentru a mă împiedica să obţin reparaţia bănească ce mi se cuvenea. Numai abilitatea profesională deosebită şi insistenţa manifestate de avocaţii mei m-au ajutat să îmi fie plătite şi cele mai mici pretenţii legale la care aş fi renunţat de altfel pentru a grăbi judecarea cauzei. Pe calea prezentei îmi exprim gratitudinea pentru răbdarea şi exigentă profesională cu care a fost tratată situaţia mea de către echipa de avocaţi pe care o recomand pe această cale tuturor acelora care împărtăşesc o experienţă asemănătoare.

DUMITRA BLOJU – pensionară

Am fost accidentată pe trecerea de pietoni şi cu toate că eram nevinovată am fost tratată cu insolenţa şi aroganţă de către şoferul a cărui victima am fost. Acest lucru m-a intimidat şi poate că aş fi renunţat uşor să îmi revendic drepturile , mai ales că în profesia mea de medic nu am avut niciodată tangenţă cu instanţele de judecată. Avocaţii care m-au reprezentat m-au ajutat să îmi recapăt demnitatea şi mai ales să îmi recuperez drepturile băneşti care pot face suportabilă situaţia în care mă aflu în prezent. Aduc mulţumiri pe această cale profesionalismului şi tenacităţii acelora care au ştiut şi au obţinut pentru mine sumele de bani reparatorii atât sub aspect material cât şi moral.

IORDACHE MARIANA - medic pediatru

Ati fost victima unui accident auto?

Ati fost victima unui accident auto?

Cu o practică indelungată si intensivă, avocatul Ion Vărzaru este specializat in recuperarea daunelor si obtinerea despăgubirilor din accidente rutiere grave.
Daca aţi fost victima unui accident auto ce a avut ca urmari decese si vătămări corporale, trebuie sa stiţi ca am reprezentat întotdeauna cu succes părţile vătămate,
Ma puteti suna! Telefon: 0788.55.00.57

De asemenea puteti folosi formularul de mai jos pentru a-mi trimite datele dumneavoastra, dupa care va voi contacta eu: